Koop jij een papieren agenda voor je kind?

Ik heb er wel een, maar die gebruik ik nooit. Alles staat toch op Magister.’ is een zin die ik vaak hoor tijdens mijn cursussen. De papieren agenda…zelf ben ik groot voorstander, maar de scholieren die bij mij komen denken daar toch echt anders over. Ik vind het altijd leuk om met hen de voor- en nadelen van het gebruiken ervan te bedenken.

En heel gek…vaak vinden we toch meer voordelen en gaan zij zich achter hun oren krabben. Ik zal er hier een aantal delen die ik gehoord heb tijdens van mijn cursisten:

1. Er ‘zit’ geen Social Media op een papieren agenda.

Terwijl je door je agenda bladert, kun je niet even gauw op Facebook kijken, waardoor je het huiswerk maken weer gaat uitstellen. Dit gebeurt vaak wel als je op je smartphone Magister bekijkt…tenminste, als ik mijn cursisten mag geloven.

2. Als internet het niet doet of je telefoon is stuk, kun je gewoon je huiswerk bekijken!

Hier had ik zelf nooit aan gedacht, maar een van mijn cursisten kwam hier op. Klopt inderdaad…je hebt altijd toegang tot je huiswerk.

3. Je kunt in een oogopslag zien wat je de rest van de week aan proefwerken, so’s en huiswerk hebt.

Hierdoor kun je een goede planning maken. Op Magister kijk je vaak alleen naar je huiswerk voor de volgende dag. Als je een papieren agenda koopt, koop er dan geen waar elke dag apart op een bladzijde staat. Je kunt hier wel veel opschrijven, maar je hebt geen overzicht. En dat is juist zo belangrijk voor het maken van een goede planning.

4. Je kunt een leuke agenda kiezen!

En dat is waar…of je nou van paarden, voetbal of strips houdt: voor iedereen is er wel een leuke agenda te vinden. Zorg er altijd wel voor dat er voldoende ruimte is om duidelijk het huiswerk op te schrijven. In onderstaande video een DIY om een simpele agenda om te toveren tot een leuke, versierde agenda. Nu wil je toch helemaal niet meer anders?! Maak er een gezellige knutselmiddag van!

Hoe kun jij je kind helpen met goed agendagebruik?

Als je je kind wilt helpen om goed gebruik te maken van zijn agenda, neem dan een keer in de week al het huiswerk van Magister over in zijn agenda. Je kunt in verschillende kleuren het huiswerk noteren voor nóg meer overzicht.

Zelf gebruik ik tijdens de cursussen de Time 2 Planner, zodat je meteen een planning kunt maken.

Meer weten over makkelijk en effectief leren?

Ik geef speciaal voor middelbare scholieren de cursus ‘Snel leren = leuk leren’. Ouders kunnen bij mij een workshop volgen om vaardigheden als snellezen en mindmappen onder de knie te krijgen, zodat zij hun kind kunnen helpen om makkelijker te leren.

Leave a Reply