Efficiënter werken of studeren?

Tijdens de workshop ‘Snellezen en Mindmappen’ leer je minimaal 2-4 keer sneller lezen (zonder dat dit ten koste gaat van je tekstbegrip), hoe je je beter kunt concentreren en hoe je beter kunt onthouden.

Ben jij snel afgeleid tijdens het lezen? Dwalen je gedachten steeds af en moet je vaak stukken teruglezen? Waarschijnlijk is dit herkenbaar voor je. En ik heb goed nieuws…het ligt niet aan jou! Wij zetten ons brein niet hard genoeg aan het werk tijdens het lezen; we lezen simpelweg te langzaam. Hierdoor ‘verveelt’ ons brein zich en richt het zich op andere zaken. Gelukkig kan dat anders!

Snellezen

Onze huidige gemiddelde leessnelheid is ongeveer 250 woorden per minuut (spreeksnelheid). Dat hebben we zo geleerd op school. Iedereen is echter in staat te leren lezen in ‘denksnelheid’, dit kan in sommige gevallen wel oplopen tot 1400 woorden per minuut! Reken maar uit hoeveel tijd jij hiermee kunt besparen… Tijdens de workshop leer je:

  • Waarom onze gedachten steeds afdwalen tijdens het lezen én hoe je dit kunt voorkomen;
  • Hoe je minimaal 2-4 keer sneller kunt leren lezen;
  • Hoe je je beter kunt focussen en concentreren op de tekst, zodat je beter onthoudt en begrijpt wat je gelezen hebt.

Mindmappen

De techniek van het mindmappen kan je helpen om informatie gemakkelijk te structureren en onthouden. Mindmapping is een krachtige vaardigheid die je kunt gebruiken om een presentatie voor te bereiden, om overzichtelijke notities te maken tijdens een college of vergadering of om een goede samenvatting te maken van een artikel of studiestof. Tijdens de workshop leer je:

  • Waarom geschreven aantekeningen alleen niet voldoende zijn om goed te onthouden;
  • Wat de kracht is van het mindmappen en waarom dit wél werkt;
  • Hoe je meer structuur en overzicht krijgt in de informatie die je hoort en/of leest;
  • Hoe je stap voor stap een goede mindmap opzet.

‘Ik heb de workshop ‘Snellezen en Mindmappen’ gevolgd. Lesmethode sprak mij zeer aan en was kwalitatief op (zeer) hoog niveau. Daarentegen was de drempel om het op te pakken en je op een ontspannen manier te laten opleiden laag. Nogmaals bedankt, ik heb er echt wat aan gehad!’

Frank


Voor wie?

Heb jij veel leeswerk en wil je tijd besparen? Heb jij het idee dat je meer uit je dag kan halen op je werk? Volg je een cursus, bijscholing of een studie en wil je efficiënter studeren? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Naast het snellezen en mindmappen leer je ook meer over de werking van onze hersenen en hoe je deze informatie kunt gebruiken om beter te onthouden. Je gaat naar huis met praktische tips en vaardigheden waar je meteen mee aan de slag kunt om tijd te besparen!

Heb je een zoon of dochter op de middelbare school die ook baat zou kunnen hebben bij het aanleren van deze vaardigheden? Kijk dan eens naar de cursus ‘Snel leren = leuk leren’. Als jullie je tegelijk aanmelden ontvangt hij of zij het cursusboek t.w.v. € 29,95 cadeau!


‘Na enige twijfel heb ik me opgegeven voor de workshop ‘Snellezen en mindmappen’ bij Cynthia. Aanleiding was dat ik voor mijn werk nog al ‘s stukken moet lezen in korte tijd en door de hectiek veel verschillende zaken op hetzelfde moment moet onthouden om later af te werken. Ik wilde dat ik de cursus al veel eerder had gedaan! 
Cynthia leert je op een gemoedelijke manier in een ontspannen sfeer hoe het werkt en de wijze waarop je het op een snelle manier onder de knie krijgt. Natuurlijk moet je er zelf ook wat tijd in investeren maar het kost je zo’n 5 à 10 minuten per dag en dat verdien je dubbel en dwars terug na enkele weken. 
Ik zeg “Top!” .. Een echte aanrader!’

Monique


Kosten, data en locatie.

De workshop bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur waarin je de basis van het snellezen en mindmappen leert. Daarnaast krijg je praktische tips voor een betere concentratie. De kosten bedragen € 130,- per persoon, inclusief alle benodigde materialen en koffie of thee.

De eerstvolgende startdata 2020 te Rijssen: 

  • Op dit moment staat er geen nieuwe workshop gepland i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus. Om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe startdata kun je het aanmeldformulier invullen of een e-mail sturen naar: info@dcc-coaching.nl.

(Aanmelden via de aanmeldbutton hieronder)

Meld je nu aan

Aanmeldformulier Workshop

 

Verificatie

 

Leer 2-4 keer sneller lezen, beter concentreren en beter onthouden!

Heb je een vraag? Stel hem aan Cynthia.